Alimente sub lupa: castane vs. nuci. Pe care trebuie sa le consumi mai des

02 02. 2017, 16:58

Castanele

Dacă nu ai încercat încă gustul aromat şi rafinat al castanelor, anul asta trebuie să o faci! Sunt extrem de sănătoase şi ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni! Castanele comestibile sunt diferite de alte fructe oleaginoase prin faptul că sunt sărace în grăsimi şi au un conţinut mai ridicat de amidon. Acestea au o textură sfărâmicioasă şi o aromă uşoară, dulce.

De obicei, ele sunt consumate fierte sau prăjite, adăugate în supe sau umpluturi, sau pot fi măcinate în faină. Încercaţi să consumaţi de cel puţin 2 ori pe săptămână 100 de grame de castane în diferite forme.De exemplu, piureul din castane este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic, fiind perfect pentru persoanele aflate in convalenscenta, in crestere, pentru sportivi, copii si batrani sau pentru cei care sufera de anemie sau astenie.